HledatMapa strnek

Pbh kapky

Projektový tým

I když grantové financování projektu skončilo v roce 2009 (MŠMT), i nadále intenzivně pracujeme  na přípravě a realizaci  programů vzdělávání a popularizace a spolupracujeme s více než stovkou škol z celé ČR.
Finanční podporu získáváme z jiných projektových soutěží (viz životopis - granty) a realizací našich programů s podporou škol (symbolické vstupné na výukové programy).

V případě zájmu o spolupráci kontaktujte Květu Stejskalovou.


Ing. Květoslava Stejskalová, Ph.D. - řešitelka projektu (stručný životopis), 2008 - dosud

DSC_1297-orez.jpgV projektu pracuje jako řešitelka koordinující práci projektového týmu a vědců z ÚFCH JH, jež se budou podílet na realizaci navržených nástrojů (středoškolské a vysokoškolské stáže, exkurse, letní školy NANO20XX, letní kurzy, studentské semináře, program Dnů otevřených dveří, workshopy, sobotní chemické kurzy a kroužky aj. ); je  koordinátorkou přípravy textů, autorkou fotografií a dalšího obrazového materiálu pro webové aplikace, koordinuje přípravu exkursí, stáží, výstav; spolupracuje s vědci a natáčecím týmem při tvorbě videofilmů představujících popularizačně-  vzdělávací aktivity ústavu. Aktualizuje obsah webových stránek projektu (texty a fota). Je jedním z autorů  expozice výstavy věnované postavě Jaroslava Heyrovského a  výzkumu jeho týmu s názvem "Příběh kapky", která vznikla v roce 2009 k  připomenutí 50. výročí udělení Nobelovy ceny za chemii, trvá dodnes a putuje po ČR (více než 35 instalací).

V projektu využívá a úročí své zkušenosti v oblasti PR (public relations) – v ÚFCH JH zajišťuje medializaci a popularizaci výsledků výzkumu (viz Média ).
"Tak jako železo reziví a stojaté vody ztrácejí svou čistotu, tak nečinnost vysává ducha" (Leonardo Da Vinci)




Hana Francová - členka projektového týmu - administrace webu 2008 - dosud

H_Francova_DSCF8159.JPG



V projektu je zodpovědná za návrh, a tvorbu  webových presentací projektu, které naprogramovala v roce 2008.  Naprogramovala i stránky výstavy Příběh kapky. Oboje naše stránky čeká rekonstrukce :o). 



*****************************************************************************************************************

Od roku 2012, kdy projekt začal intenzivněji pracovat vedle středoškoláků také se žáky základních škol a dětmi ze škol mateřských, do týmu vstoupili studenti,  kteří v něm začali pracovat na pozici lektorů workshopů, stáží, jako přednášející  apod.


Od léta 2015 náš popularizační tým vystupuje pod názvem a logem PEXED.

PEXED-logo.jpg


Klíčovými členy týmu v současnosti jsou:


Dr. K. Stejskalová

L. Šimaňok

Mgr. et Mgr. H. Kocek

Dr. Z. Sochorová Vokáčová

H. Francová

----------------------------


Do různých programů se též aktivně zapojují vědci a odborní pracovníci ústavu:


Praktická měření v laboratoři či stáže středoškoláků dále vedou: Dr. H. Tarábková a Dr. P. Janda; Dr. E. Krupičková, Dr. R. Nebel; Dr. L. Brabec; Dr. J. Plšek; Dr. K. Dryahina a Dr. A. Spesyvyi; Dr. M. Horáček a Dr. M. Lamač,  Doc. M. Fárník; Mgr. A. Knížek; Dr. J.Fedor; Dr. R. Sokolová;  Dr. A. Liška; Dr. Š. Vajda, Ing. S. Valtera, Ing. M. Jindra,  Mgr. K.Simkovičová, Mgr. M. Matoušek.


Popularizační přednášky a exkurse v laboratořích realizují: Dr. M. Ferus; Dr. O. Frank; Dr. L.Veis; Dr. M.Srnec; prof. T. Navrátil; Dr. M. Hromadová; Dr. O.Votava, Prof. P. Španěl;  Dr. D. Kaucký; Doc. M. Fárník; Dr. J. Rathouský; Dr. V. Mansfeldová; Dr. M. Cebecauer; prof. J. Ludvík; Dr. J. Sýkora, Dr. M. Zukalová, Dr. Š. Timr, Mgr. J. Martinka, Mgr. Z. Johanovská    aj.




AKTUALITY

19.6.2024 - POSUNUTO do 27. ČERVNA - Přijímáme přihlášky na srpnovou školu NANO2024
Letní škola pro dvacítku středoškoláků NA

22.5.2024 - DO 10. ČERVNA - Přijímáme přihlášky na srpnový chemický kurz Uhlík v Boru 2024
Kurz pro středoškoláky Uhlík v Boru opět bude a to od 12. do 16. srpna 20

11.4.2024 - Harmonogram akcí roku 2024- vzděláváme naplno, duben jede rekordních 22 akcí...

Pedagogové, kteří koncem roku neváhali a objednali své programy, jsou již v našem harm

19.2.2024 - Program "Věda podle vzoru žena" měl své navštěvnice i návštěvníky (fotogalerie).

Již podruhé jsme uspořádali program komorního Dne otevřených dveří v rámci Mezinár

4.1.2024 - Startuje 5 stáží v projektu Otevřená věda

Projekt Otevřená věda je tu s námi již od roku 2005. Našimi laboratořemi  tak mělo m

stav fyzikln chemie J. Heyrovskho AV R

Hlavní strana | O projektu | Aktuality | Chemie je krásná | Archiv akcí | Otevřená věda | Stáže v laboratořích | Seminář studentů | Virtuální exkurse | Programy pro SŠ | Programy pro ZŠ | Pro pedagogy | Letní školy | Galerie 4P | Týden vědy | Toulky historií | Kontakt | Projektový tým


Webdesign©2024 Hana Francov - FlexyWEB TOPlist